Kapitel 28

Previous:
Vi låg där ett tag, inget prat utan vi bara njöt av att höra havet slå mot strandkanten. Harry var den absolut bästa pojkvännen jag haft, inte på grund av att han var känd, utan hans underbara personlighet.


Jag vaknade bredvid Harry och han sov djupt, som de flesta mornarna de senaste veckorna. Vi hade kommit närmre och närmre varandra, Louis var helt okej med att jag crashade deras lägenhet, bara han fick vara med oss på kalaset som han kallade det. Jag gled försiktigt ur sängen och gick in i duschen, skolan började inte förens om två timmar så jag hade gott om tid på mig. Det var tyst i lägenheten så jag gick på tå till köket och åt en macka. Jag läste lite snabbt i tidningen innan jag begav mig mot skolan. Jag var ganska tidig så skolan var tyst och lugn, vilket var väldigt ovanligt eftersom annars var det nästan aldrig tyst. Men tiden gick och elever började strömma in, jag mötte Brooke från klassen och vi gick tillsammans till vår första lektion.

Jag gick sedan hemåt med Alex, vi pratade lite om skolan men jag märkte att något var fel, det var något som inte stämde i hennes leenden, hennes skratt. Jag bestämde mig för att säga något i när vi kom hem, hon gick direkt in i köket och började leta efter något att äta.

”Alex, har det hänt något?” Frågade jag henne försiktigt. Hon vände sig om från kylskåpet.

”Nejdå, vad skulle vara fel?” Frågade hon.

”Alex, vi har känt varandra i nästan hela våra liv, tror du inte jag märker när du inte beter dig som vanligt?”

”Jo, men det är inget”. Sa hon och vände sig om.

”Alex, säg nu! Sluta ljug!” Sa jag och höjde rösten.

”OKEJ JAG SKA SÄGA! Du har varit hos Harry nästan varje dag de senaste veckorna, varenda gång vi har varit hos dem stannar du kvar, då får jag gå hem själv, sova här helt själv. Du är alltid hos honom Sophie!” Utbrast hon.

”Men varför ber du inte Liam komma över?”

”Varför kan du inte bara förklara för mig varför du alltid är hos honom, ditt liv kretsar runt hans”.

”Det gör det inte alls! Men varför har du inte sagt något?”

”Jo, du pratar om Harry hela tiden. Jag fattar att du älskar honom. Jag älskar Liam. Men jag låter inte mitt liv styras runt hans!”

”Men nu ljuger du ju bara. Jag pratar om annat än Harry”.

”Men Sophie du fattar inte, jag har saknat våra tjej-kvällar för det var ett jävligt bra tag sen vi hade en, nu åker du till Harry så fort du kan. Hur kul tror du det är för mig?”

”Men du överdriver ju bara!” Utbrast jag.

”Nej, det är du som inte fattar, allvarligt Sophie. Jag kanske har saker jag vill berätta för dig, saker som har hänt i mitt liv, men du har ju aldrig tid med mig längre”.

”Men vi träffas ju varje dag i skolan och varje helg hos killarna, då pratar vi ju!”

”Jo för i skolan har vi ju tid med det, och jag vill kanske inte spendera varje helg hos dem. Jag har fått nog. Och vill du veta en sak som har hänt, Liam sa att han hade träffat sitt ex nyss, och han vill ta en paus. Vet du hur det känns!?” Skrek hon, och jag såg hur tårarna vällde ner på hennes kinder. Jag blev helt mållös.

”Så tack vilken jävligt bra vän du är”. Sa hon och stormade ut innan jag hann reagera. Jag satt kvar på stolen med hakan nere i golvet, jag kände hur en tår rann ner på min kind, det tog inte lång tid innan det började välla ner tårar. Jag kunde inte röra mig, hennes ord ekade i mitt huvud. Det värsta med orden var att de var sanna, jag hade spenderat all min lediga tid hos Harry, jag hade inte funnits där för Alex. Jag hade mer umgåtts med Tyra än jag hade umgåtts med Alex, bara hon och jag. Jag messade Harry och sa att jag mådde dåligt och skulle stanna hemma, han erbjöd sig att komma över men jag bad honom att inte komma. Sen ringde jag Alex gång på gång, men hon tryckte upptaget på vartenda samtal. Jag messade Tyra och frågade om hon visste något. Hon svarade att Alex var hos henne och Kayla. Kayla och jag var inte som vi var innan, jag hade förlåtit henne, men vi var inte så mycket med varandra själva. Jag ringde ännu en gång till Alex, denna gång svarade hon.

”Vad vill du Sophie?” Svarade hon kyligt.

”Alex, förlåt mig, snälla. Jag vet att jag har varit världens sämsta kompis!” Utbrast jag.

”Jag bryr mig inte vad du har att säga, jag stannar hos Kayla och Tyra ett tag”.

”Men nej, så kan du inte göra!”

”Screw you Sophie”. Sa hon och lade på.


Kapitel 27

Previous:

Jag gick fram till Harry och kysste honom långsamt.

”I ´ve missed your lips”. Mumlade han. De andra brydde sig inte om oss, vi höll alltid på att gulla med varandra, Liam och Alex var mer diskreta, de satt i en fåtölj, ganska nära varandra, de såg riktigt kära ut. Killarna började fråga lite om skolan sen satte Zayn på en komedi och det kändes som vanligt igen.


Jag vaknade upp pigg och nyfiken på vad dagen skulle ha att erbjuda. På kvällen skulle Harry och jag på dejt, eller vad man kallar det. Vi hade varit tillsammans i lite mer än en månad. Värt att fira.

Jag gjorde mig iordning och Alex var på lika bra humör som jag. Vi pratade non-stop hela vägen till skolan och när vi kom fram mötte vi Kayla och Tyra. Vi pratade med Kayla och både jag och Alex försökte förlåta henne, även om Alex var mer förlåtsam än jag. Vår första introduktions-lektion var något liknande samhällskunskap och vi blev i klassen satta i små grupper och fick ett ämne som vi skulle diskutera. Jag kom med tre tjejer och två killar. Alla verkade vara riktigt trevliga. Vi satt i någon timme och sen vi skulle hålla ett kort föredrag om vad vi kommit fram till efter lunch. Jag messade Alex och frågade var hon var för att se om vi skulle äta tillsammans. Hon svarade inte så jag messade Tyra, hon svarade direkt och sa att vi kunde träffas vid skåpen.

”Wanna eat here or should we go somewhere else?” Frågade Tyra mig.

“I´m up for Subway”. Sa jag och log.

”Sure, ehm where is Alex?” Frågade hon medan vi tog fram plånböckerna ur skåpen.

”I don´t know, she didn´t answer when I texted her. And Kayla?”

“She´s eating with her group, by the way, how was your group?” Vi började gå mot närmsta Subway.

”Everyone seems okay, the guys are great and the girls are really nice. Yours? ”

“Cool. Well it´s a bit lame, two of them are extremely shy, but it´s only our first day”.

“Yes, it will be better! But what subject did you get?” Frågade jag i kön.

“We have the political system in USA, and we explain how it´s different from what we have here”.

“We have laws, how to change a law, who does it and elections and so on”.

“I think politics is kind of interesting”. Sa Tyra och drog sitt kort för att betala.

”Me too. But now let´s eat”. Sa jag och gick mot ett bord med min bricka och Tyra bakom mig. Vi pratade om skolan och jag insåg hur mycket vi hade gemensamt. Lunchen tog slut och vi gick tillbaka till skolan, Alex hade fortfarande inte svarat på mitt sms. Vi gick mot klassrummet och jag såg att alla redan satt i sina grupper så jag hade ingen tid att prata med Alex. Läraren började förklara lite om redovisningen vi skulle ha snart.

”Well, how are we going to do this?” Frågade Jake i min grupp.

”Ehm, we can just write down facts and then talk free?” Svarade Hillary.

“I can write it all down!” Svarade Hannah. Vi andra bara nickade instämmande och började jobba. Föredragen gick bra och vi gick hemåt runt tre och Alex berättade om sin grupp och att hon hade i supergullig kille i sin grupp, Tyler.

Jag gjorde mig iordning för daten och Harry kom och hämtade mig klockan sju. Jag hade på mig en vit spetsklänning och en svart skinnjacka över. Harry var lika snygg som vanligt, vi åkte sen till en mysig restaurang och satte oss i ett lite mer enskilt bås.

”You are so beautiful!” Sa Harry och log brett.

“Sure”. Sa jag.

“You are. I love you, so much Sophie!”

“I love you too Harry”. Sa jag och han ställde sig upp och gick fram till mig och kysste mig, långsamt och alldeles underbart. Vi beställde mat och vi pratade om allt möjlighet, Harry var alltid lika lätt att prata med, flirtig, gullig och helt fantastisk. Dejten var alldeles underbar och väldigt romantisk. Vi gick sedan ner till stranden och lade oss på en liten gräsplätt.

”Wanna lie over at my place?” Frågade Harry.

“Always”. Svarade jag och flyttade mig ännu närmare honom. Vi låg där ett tag, inget prat utan vi bara njöt av att höra havet slå mot strandkanten. Harry var den absolut bästa pojkvännen jag haft.


Kapitel 26

Previous:
Hela söndagen flyttade vi med hjälp av en flyttfirma till deras nya lägenheter, tyvärr kunde jag och Alex inte sova över, skolan skulle börja imorgon och det var dags att bli seriösa.

Klockan ringde vid halv sex och jag gick upp för att duscha, Alex duschade samtidigt och sen hade vi en ganska lugn morgon.

”Du Sophie, pratade du med Tyra i fredags?” Frågade Alex mig vid frukosten.

”Ehm, nej… jag glömde bort det helt och hållet, gud vad dum jag känner mig. Gjorde du?”

”Samma här, men vi får prata med henne i skolan”.

”Kayla kommer ju vara där”. Sa jag tyst.

”Vi måste prata med henne, jag tycker att hon är värd en andra chans”.

”Andra chans? Hon ljög för oss, för Louis och för Tyra!” Utbrast jag.

”Ta det lugnt, jag sa att vi kan ju i alla fall prata med henne”.

”Får se”. Mumlade jag. Efter det var vi båda ganska tysta men när vi började gå mot skolan var båda väldigt uppspelta. Vi gick till receptionen och fick våra scheman, som tur var kom vi i samma klass, men vi läste olika språk. Jag såg Tyra bland alla elever och vinkade åt henne att komma till oss.

”Hi Tyra!” Utbrast jag och kramade henne.

”Hey guys!” Sa hon glatt och kramade sedan Alex.

”Sorry we weren´t very social with you on the party…” Sa jag.

“It´s cool, don´t be. I had really fun. I like Louis”. Sa Tyra.

“Louis is great, but that reminds me of…” Sa Alex.

“Kayla”. Sa Tyra och avbröt Alex. ”She´s here, we are all in the same class, but what language do you read?”

“Spanish”. Svarade jag.

“Italian”. Sa Alex.

”I read Spanish too, and Kayla Italian”. Sa Tyra. “And please be nice to her, she feels awful, really”.

“I have a hard time to believe that”. Sa jag.

“Ey Soph, give her some rest. She made a mistake, she´s only human”. Sa Alex.

“I don´t wanna argue about that now, we have to go to class!” Utbrast jag och vi kollade på klockan och skyndade oss till aulan där det första informationsmötet skulle hållas. Rektorn höll ett långt tal som hälften verkade strunta i, jag lyssnade bara lite halvt, men tillslut var det färdigt och alla applåderade. Jag såg inte till Kayla förens vi satt i vårt klassrum, Tyra satte sig bredvid henne med inte långt efter det skulle alla ställa sig upp längst fram och presentera sig.

”Hi, my name is Sophie Svensson and I´m from Sweden”. Började jag. Jag berättade lite annat innan jag fick sätta mig igen. Dagen gick och vi hade mycket information, fick reda på vilka ämnen vi skulle läsa och massor av annat. Klockan tre gick jag och Alex hem, vi hade inte pratat med Kayla och Tyra så mycket men vi bestämde för att ge Kayla en chans. Jag ringde Harry direkt när vi kom innanför dörren.

”Hello my lady, how was school?” Svarade han glatt i luren.

”Hi Harry, it was okay, a lot of cute guys. Just kidding, but it was a lot of information today so no lessons, they start tomorrow”. Sa jag.

“Did you get a good schedule?”

“Yes, we go from 8-13 the first week and then the next week 12-16 and so on”.

“That´s great, that means that you can sleep here!” Sa han glatt.

“Yeah! Tomorrow we start at 10 so can´t we do something today? All of us”.

“Sure, come over now”.

“We´ll be there in ten, love you”. Sa jag.

“Love you”. Sa han och vi lade på.

”Alex, vi drar till killarna!” Ropade jag till henne.

”Super, vem ska vi till?” Frågade hon.

”Juste, de har ju egna lägenheter, jag gissar på Niall, han har maten!” Sa jag och flinade. Vi tog på skorna och begav oss mot Nialls lägenhet. Vi hade rätt, de var där. Han öppnade och kramade oss, de andra satt inklämda i en tre-sitssoffa.

”Hello students, how were school!?” Ropade Louis.

“It was fun”. Sa Alex. Jag gick fram till Harry och kysste honom långsamt.

”I ´ve missed your lips”. Mumlade han. De andra brydde sig inte om oss, vi höll alltid på att gulla med varandra, Liam och Alex var mer diskreta, de satt i en fåtölj, ganska nära varandra, de såg riktigt kära ut. Killarna började fråga lite om skolan sen satte Zayn på en komedi och det kändes som vanligt igen.


Fantasi-brist

Jag såg att det var över en vecka sen jag skrev, men har mycket plugg just nu och tiden räcker inte till! Sen är inte fantasin på topp! Men jag jobbar på det, tack för att ni klickar hit!
Snart kommer ett kapitel!